Обратно към категорията

Доставят машините в областните управи

Добавено на: 10.09.2022 10:36
   

На 10 септември всички машини за разяснителната кампания за вота на 2 октомври ще бъдат доставени в областните управи, като след това ще бъдат разположени по населените места, където ще има машинно гласуване, за да може всеки желаещ да гласува пробно.
На 13 и 14 септември 2022 г. ще бъдат предоставени по 2 машини с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина за гласуване в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. на упълномощени да получат машините представители на регистрираните партии и коалиции, които са заявили искане до ЦИК.

На сайта на Централната избирателна комисия е публикуван и онлайн-симулатор, който показва как да се гласува чрез машина. Всеки може да се упражни чрез него неограничен брой пъти.

Симулаторът е озаглавен "Симулатор на машинно гласуване 2 октомври 2022" и се намира на началната онлайн страница на ЦИК, в дясно. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано "Избори за Народно събрание 2 октомври 2022 г." , както и "Поставете картата в долния отвор на машината". Въпросната карта се намира в горния ляв ъгъл на вашия екран. След като натиснете с мишката върху нея, задръжте и я преместете до отвора на машината. На устройството ще се появи бюлетината. Тя включва наименования на демо партии и коалиции, както и техните номера. Най-отдолу на страницата има опция следващ, за да продължите. Също така можете да се върнете назад с опцията "предишна стр.", ако искате да промените избора си. За избор на преференция, номерата на кандидатите се намират в дясната страна на бюлетината. След като сте направили своя избор имате опция преглед, която се намира в най-долния десен ъгъл на бюлетината.

В случай, че не сте отбелязали, партия, коалиция или независим кандидат, опция "Преглед" ще ви върне "обратно към бюлетината", за да направите своя избор. Ако вече сте направили своя избор, натискайки опция "Преглед" ще ви се появят две възможности - да гласувате или да промените избора си. Ако натиснете "Промени избора", симулатора ще ви върне отново към бюлетината и процедурата се повтаря до гласуване. Ако изберете "Гласуване", Вие вече сте упражнили своя вот и ще получите от машината разписка.

Разписката се поставя в Кутията за разписки, която е визуализирана в лявата страна на екрана.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!