Обратно към категорията

Доц. Ангел: Тази учебна година няма да се наложат толкова строги рестрикции и предварително изследване на децата за COVID-19

Добавено на: 20.08.2022 09:36
   

Тази учебна година няма да се наложат толкова строги рестрикции и предварително изследване на децата със слюнчени тестове за COVID-19. Това коментира в предаването "Тази събота и неделя" по bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той каза, че в момента се подготвят инструкциите както за провеждането на спокойни избори на 2 октомври в условията на COVID-19, така и за новата учебна година. 

Доц. Кунчев обясни, че когато възникне случай, реакцията ще бъде в много по-малък кръг от хора и само паралелката, в която има засегнат ученик, ще преминава към дистанционно обучение. По думите му само при доста по-широко разпространение на заболяването може да се засегне цяло училище. Не говорим за цяла община или област, коментира Кунчев.  Това са мерките като цяло за начало на учебната година, разбира се те ще се уточняват, каза още той. 

Ангел Кунчев посочи, че последните данни за заболяемостта са оптимистични. "В рамките на една седмица всички области излязоха от втория етап, появиха се и първите две области, които са в нулев етап с много ниска заболяемост".
Аз се надявам, че това са последните прояви на този вирус, каза доц. Кунчев.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!