Обратно към категорията

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група и вече е четвърта политическа сила в НС

Добавено на: 11.07.2024 11:00
   

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и председателят на партията Джевдет Чакъров.

Решението беше  прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през почивните дни.

Един от тях е съпредседателят на Движението Джевдет Чакъров. Останалите са Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. 

Росица Кирова припомни, че по този начин се променя и конфигурацията в Народното събрание и ДПС вече е четвърта политическа сила в парламента.

Втора политическа сила е ПП-ДБ. При това положение президентът Румен Радев ще трябва да връчи на тях втория мандат за съставяне на правителство.

Късно вечерта в сряда Ахмед Доган и председателят Делян Пеевски изпратиха писма до медиите.

Доган призова за оставката на Пеевски и написа, че в Движението има опит за вътрешнопартиен преврат, „за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията“.

Доган поиска и оставките на още шестима членове на ръководството на партията.

Последва отговор, също под формата на писмо, от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обяви, че никой не може да спре новото начало. „Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си,  за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!