Обратно към категорията

Двама полицаи и двама цивилни се изправят пред съда

Добавено на: 22.05.2021 12:06
Снимки: илюстративна
   

Съдът ще гледа днес следобед мерките на двама полицаи и двама цивилни, задържани при мащабната акция на Вътрешна сигурност в Пловдив. От 12-те арестувани в сряда само за тях прокуратурата повдигна обвинения и поиска постоянното им задържане.

Само 2-ма от арестуваните 7 пловдивски полицаи са с повдигнати обвинения след мащабната акция в Трето районно управление в града в сряда. Сред тях е началникът на управлението Самуил Хаджиев и оперативният служител Атанас Качаков. Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява медицинска марихуана.

Автомобилът на началник на Трето РПУ е бил забелязан пред склада, а хора от фирмата, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че полицаите счупили стъкло на постройката.

Полицейският началник е обвинен и за това, че е изискал от негов подчинен дознател да наруши задълженията си като без основание извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска фирма.

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвинение за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност.

От задържаните при мащабната акция 5-ма цивилни с обвинения са също само двама. Според прокуратурата те заедно с редовия полицай Атанас Качаков са отвлекли и малтретирали 28-годишен мъж заради наркотици. Ако престъплението им се докаже, те могат да останат в затвора от 10 до 20 г. Началникът на полицейското управление Самуилов може да получи присъда от 3 до 8 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу него се докажат.

БНТ


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!