Обратно към категорията

Две демонстрации в подкрепа на "Мини Марица Изток"

Добавено на: 28.08.2023 06:36
   

Два протеста в подкрепа на комплекса "Мини Марица-изток" са насрочени за 28 август в Стара Загора. Първият е организиран от синдикалните организации на КТ "Подкрепа" и КНБС и е с начален час 10:00 часа пред сградата на община Стара Загора. Недоволството ще се проведе непосредствено преди насрочената за 10:30 трета дискусия на тема "Бъдеще за енергийния комплекс "Марица изток" - перспективи и предизвикателства". Очаква се в нея да вземе участие енергийният министър Румен Радев.

Вторият протест в защита на минно-енергийния комплекс е обявен за 18:00 часа и ще бъде също пред сградата на община Стара Загора. Той е организиран от сдружение с нестопанска цел "За Марица Изток". Припомняме, че това е вторият протест на сдружението за последния месец. Първият се проведе на 31 юли.

Организаторите и в двата протеста настояват за предоговаряне на публикуваните Териториални планове за справедлив преход, които бяха публикувани на 10 август на сайта на Министерство на енергетиката, както и запазване на работните места в комплекса "Мини Марица-изток". 

Източник:БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!