Обратно към категорията

Две полицейски кампании започват от 15 юни

Добавено на: 12.06.2022 11:36
   

Две кампании за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци започват от 15 юни - традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ и „Безопасно лято“. Първата ще продължи до 31 август, а втората до 14 септември.
От 15-и до 30 юни в началото и в края на учебния ден в районите на детските градини и училищата е планирана операция, по време на която полицейски служители ще осъществяват контрол за използването от родителите-водачи на МПС на обезопасителни колани (и системи), а така също и от пътниците в МПС. Ще се следи за правилното използване на обезопасителните системи с цел ограничаване на нарушенията, в т.ч. и на случаите, при които предпазните колани са закопчани, пресичането на пешеходците на определените за това места; спиране на подходящи места за слизане на децата-пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца, пристигащи/заминаващи на/от училище. Няма да се допуска спирането на по-малко от 5 метра преди или на пешеходните и велосипедните пътеки и други нарушения, застрашаващи сигурността на подрастващите и техните родители и близки. При установени нарушения ще се взима отношение на място по Закона за движение по пътищата.
В обучителни форми с деца и ученици също ще се акцентира върху конкретни препоръки за безопасно поведение на децата като участници в движението по пътищата, свързани с игра на безопасни места; управление на велосипед и други видове пътни превозни средства (ППС) – индивидуално електрическо превозно средство, тротинетка, ролери, скейтборд, ховърборд и др., в съответствие с разпоредбите на Закона за движението по пътищата (ЗДвП) съобразно възрастта на водача, правилно движение като пешеходци и безопасно поведение като пътници в ППС; разясняване на административнонаказателната и наказателна отговорност при управление на МПС от неправоспособни подрастващи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!