Обратно към категорията

Държавата ще финансира малкия и среден бизнес под формата на ваучери за IT услуги

Добавено на: 16.06.2020 15:50
   

Малкият бизнес в България ще има шанса да кандидатства за безвъзмездно финансиране под формата на ваучери за информационни и комуникационни технологии. Това стана ясно преди дни и се очаква да се случи в близките месеци, а може и до края на месец юни.

Тези ваучери ще бъдат разделени на два вида – малък и голям, съответно на стойност до 5 хиляди лева и до 20 хиляди лева. Ще могат да се използват за създаването на сайтове, за закупуване на ERP системи, за дигитален маркетинг и др.

Бойко Таков, председател на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП), която ще раздава съответните ваучери, коментира, че текат последните процедури по съгласуването на формуляра за кандидатстване, сподели сайтът economic.bg

Когато това се случи, ще бъде обявен срок, в който фирмите ще имат право да кандидатстват, като преди това ще се осигури време, в което те да се запознаят с конкретните условия.

Очаква се около 450 малки и средни фирми да се възползват от средствата. Те ще имат право да ги използват в срок от 9 месеца, след като ги получат.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!