Обратно към категорията

Държавен архив ще отбележи за 13-ти път Международния ден на архивите

Добавено на: 08.06.2021 08:38
Снимки: Държавен архив-Ямбол
   

И тази година Държавна агенция „Архиви“ ще отбележи Международния ден на архивите - 9 юни.

Честването ще се осъществи за 13-ти пореден път, като тази година празникът ще бъде под мотото "В подкрепа на архивите". Това е надсловът на Международната седмица на архивите - 7-11 юни 2021 г., организирана от Международния съвет на архивите.

По този повод ямболският Държавен архив представя дигитална изложба на фейсбук-страницата си под надслов „Архивът в третото си десетилетие“.

Като пазител на националното документално богатство и като негов популяризатор сред обществеността, Държавна агенция „Архиви“ споделя напълно ценностите, заложени в програмата на Международния съвет на архивите, разработена в няколко насоки. Акцентите са поставени върху отчетността и прозрачността чрез достъп до информация; мрежите и сътрудничествата, подпомагащи архивната професия като я представят в по-достъпна светлина пред обществеността; отвореност и разнообразие в архивната теория и практика.

Тази година честването съвпада със 70-годишнината от създаването на държавните архиви у нас под мотото "Памет, свързаност, възможности", което в унисон с дейността ни като част от инициативите на Международния съвет на архивите, дава възможност да запознаем всички наши колеги, партньори, спонсори, потребители на архивна информация и др. с извършената от нас обществено полезна дейност.

Ще бъдат раздадени традиционните отличия - грамота и почетен знак за приятел, дарител и читател на архивите за отминалата 2020 година.

Своите награди ще получат и номинираните архивисти в областите "Служител на годината" и "Екип на годината".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!