Обратно към категорията

Еднократна помощ от 375 лв. за родителите в неплатен отпуск

Добавено на: 11.04.2020 10:55
   

"Ще бъде отпусната еднократна помощ в размер на 375 лева за родителите, които ползват неплатен отпуск . Помощта ще се отпуска, когато двамата родители или самотният родител използва неплатен отпуск минимум 20 работни дни поради невъзможност за осигуряване на дистанционна работа, когато не получават други социални помощи, когато са изчерпили възможността за платен отпуск". Това съобщи на брифинг в Министерския съвет министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя посочи, че са отделени 20 милиона лева, които биха стигнали за 55 хиляди семейства.

"С тази мярка подкрепяме работещите родители, тези родители, които в момента нямат друга възможност да получат средства, защото трябва да гледат децата си", обясни министър Сачева.

Подоходният критерий е 610 лева месечно на човек от семейството.

По думите ѝ още следващата седмица ще бъде налична помощта, най-късно от вторник (14 април) ще може да се кандидатства по тази мярка.

2016 заявления по мярката 60:40

Тя съобщи, че по мярката 60:40 към вчерашния ден - петък, 10 април - т.е. за 9 дни, общият брой на подадени заявления е 2016 за почти 30 000 работници и служители.

Всеки работодател, който не изплати дължимите от него 40 процента от възнаграждението на работниците, ще трябва да върне 60-те на сто, които са дадени от държавата, за да се запазва работното място, каза още социалният министър Деница Сачева

Регистриращите се безработни намаляват

"За трети пореден ден броят на регистриращите се безработни намалява. Вчера броят им беше 3866, като 2882-ма души са декларирали, че са останали без работа заради коронавируса", заяви Сачева.

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!