Обратно към категорията

ЕК започва информационна кампания за приемането на еврото в България

Добавено на: 04.09.2023 12:05
   

От днес представителството на Европейската комисия у нас започва информационна кампания във връзка с приемането на еврото. Тя цели да отговори как ще мине преходът и какво ще стане с парите ни, поясни пред БНТ Бойко Благоев - и.д. ръководител на представителството на ЕК в България.

"Още през 2007 г. при присъединяването си към ЕС България заяви готовност да кандидатства за еврозоната и работи за това през годините. Виждаме митове за еврото, които се появяват, дезинформация и целта на нашата кампания е да се бори с тези неверни твърдения", коментира Благоев.

ЕК работи в тясно сътрудничество с българските институции. Благоев призова българските граждани да търсят информация от достоверни източници.

"Българското общество е разделено в мнението си за еврото. Надяваме се с тези практически факти да предизвикаме дебати и да се появи все повече информация", добави Благоев.

И обясни че няма да има драстичен скок на цените у нас. Даде пример с Хърватия, където, по думите му, увеличените цени са били единични случаи, а властите бързо са се справили с инфлацията.

Основният канал на представителството на ЕК в България е тяхната Фейсбук страница, където също ще се появяват информационните видеа. Там също ще се водят дискусии и ще се отговаря на въпроси на граждани, каза Благоев.
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!