Обратно към категорията

Експерт по сигурността: Инцидент с много въпросителни

Добавено на: 08.11.2022 08:15
   

Това е инцидент с много въпросителни и с неясен характер. Отговор на въпроса може да бъде даден, когато оцелелият военнослужещ разкаже какво се е случило. Това каза експертът по сигурност Славчо Велков в коментар пред Нова по повод инцидента в понеделник вечер край Голям Дервент, при който загина граничен полицай.

Той постави редица въпроси - Били ли са полицаят и военнослужещият въоръжени, защо военнослужещият не е останал на място, извикано ли е подкрепление, откъде се знае, че граничарят е загинал на място?

Велков изрази съмнение, че случаят е свързан с трафиканти и мигрантска група, защото такава не е открита. “Твърде възможно е наряда да е попречил на нещо много важно за онези, които са стреляли, ако изобщо те са стреляли”, каза експертът.

“Тези канали за трафик на хора са и канали за трафик на дрога и канали за терористи. Самите каналджии са заинтересовани да не се стига до крайни мерки и използване на оръжие, защото това ще прекъсне доходоносния им бизнес”, обясни още той и допълни, че тепърва ще се установи с какво оръжие е стреляно по загиналия полицай.

Според него все още не ясно и дали наистина е стреляно от турска страна. “Какво е основанието на съседна Турция да се стреля по български полицаи? Станало е нещо друго”, смята той.


Маркери: какво, канали

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!