Обратно към категорията

Експерти предлагат да се създаде информационен масив на автошколите

Добавено на: 14.05.2023 10:27
   

Експерти предлагат са се създаде информационен масив на школите за шофьори. Идеята е те да имат рейтинг, по който желаещите да се обучават да се ориентират в избора на автошкола. Предложението е от Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност.

В база данни на  Пътната полиция има информация къде кандидатите за шофьорска книжка са се обучавали, кой ги изпитвал. В Пътната полиция постъпват и данните за техните нарушения, ако има такива, казва Алекси Стратиев,  бивш зам. Директор на Главна дирекция Охранителна полиция. Застрахователите и Гаранционния фонд имат информация  за претърпените произшествия. Рейтингът ще помогне при избора на автошкола. Той ще си изготвя на базата на информация за автошколите и резултата от тяхната работа.

"Ето тези три масива, ако се обединят, винаги може да излезе наяве онези, които не са достатъчно подготвени добре или които не спазват правилата, към тях да се обърне внимание", посочва Стратиев.

Автошколите, за които е известно, че не работят добре, да бъдат подложени на строг контрол и евентуално да бъдат закрити, предлага  още Стратиев.  И още по темата за обучението часовете за кормуване през тъмната част от денонощието в много от случаите се пропускат, казва още той, тъй като организацията по пътуването е трудно осъществима.

"Тъмната част започва някъде 9-10 часа, тогава трябва да се привикат тези хора да се учат да управляват тъмната част, това е важно", отбелязва експертът. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!