Обратно към категорията

Енергетици и миньори от различни региони излизат на национален протест

Добавено на: 12.10.2023 06:29
   

"Брикел" ЕАД ще се присъедини към националния протест, който ще проведе в днес в 18:00 часа, съобщиха от дружеството.

Енергетици и миньори от въглищни централи, газови топлофикации и въгледобивни мини в цялата страна ще се присъединят към националния протест на работниците от "Марица изток", информираха и от "Топлофикация-Бургас".

Очаква се служителите от топлоцентрали във Враца, Русе, Плевен, Перник, Бобов дол, Бургас, Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в знак на солидарност със своите колеги, допълниха от "Топлофикация-Враца".

Вчера Бисер Бинев от синдикат "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" каза пред журналисти, че протестиращите вече 13 дни миньори и енергетици в Старозагорско днес ще решат дали да останат блокадите по пътищата в областта. Той обяви, че протестиращите са се обединили около обща позиция с няколко искания, която ще бъде изпратена до Народното събрание, Президентството, Министерския съвет и до Европейската комисия. Остава основното искане за изтегляне на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции, посочи още лидерът на КТ "Подкрепа".

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!