Обратно към категорията

Енергийният министър увери, че няма изтичане на радиоактивни води при ремонта на АЕЦ "Козлодуй"

Добавено на: 25.06.2024 12:41
Снимки: БГНЕС
   

Ремонтът на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по план, заяви министърът на енергетиката Владимир Малинов. Той отхвърли информацията за изтичане на радиоактивна вода при ремонта. Няма опасност за работещите в централата и за населението, каза Малинов.

"Доколкото знам, в събота заместник-директорът на АЕЦ е излязъл пред медиите и е успокоил, че няма радиоактивна опасност нито за работниците и служителите, не е имало изтичане на радиоактивни води в Дунав и е уведомена Агенцията за ядрено регулиране и няма никаква опасност за населението".

Преди дни експертът по ядрена енергетика Георги Касчиев обяви за теч на радиоактивна вода от VI блок на атомната електроцентрала. По думите му водата е изтекла в рамките на херметичния обем на блока по време на ремонт, и не е имало никаква опасност за населението или за околната среда.
Служебният министър изтъкна, че най-важният приоритет за развитието на ядрената енергетика в България е на първо място спазването на всички норми за безопасност и защита на околната среда, както и на човешкото здраве.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!