Обратно към категорията

Фелдшери и лекарски асистенти са в готовност за протест

Добавено на: 21.04.2022 13:37
   

Фелдшери и лекарски асистенти са в готовност за протест. Това каза за БТА Александър Александров, председател на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите.

По думите му протестът ще се организира, тъй като те от месеци настояват за законова промяна, която да даде възможност за учредяване на самостоятелна съсловна организация на фелдшерите и лекарските асистенти. Такова обещание е поето и записано в коалиционното споразумение на управляващите, допълни той.

Настояваме за самостоятелна организация, която да се заеме с проблемите, свързани с обучението ни, със защита на правата ни, със създаване на стандарти за нашата работа и др., посочи още Александров. По думите му в страната ни работят близо две хиляди лекарски асистенти и фелдшери, които са ангажирани основно в центрове и филиали за спешна медицинска помощ, в училища, в детски градини и ясли, в хосписи, в местата за лишаване от свобода. 

Ако до края на деня не получим отговор от институциите, до които сме изпратили становището си, на 27 април ще има едночасов протест, каза още Александров. Становището им е изпратено до президента, до премиера и до председателя на Народното събрание. 

В коалиционното споразумение е заложена точка "интегриране на лекарски асистенти, фелдшери, парамедици в системата на здравеопазването. Възможност за регистриране на съсловни организации". 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!