Обратно към категорията

Фермата на Ана Петрова отново е вписана в регистрите

Добавено на: 21.06.2020 09:36
   

Регистрацията на обекта на Ана Петрова от Болярово, която преди две години не допусна стадото й да бъде унищожено, заради огнище на чума по дребните преживни животни, е възстановена. Това стана само ден след като Върховният административен съд (ВАС) отмени заповедта на директора на Областната агенция по безопасност на храните в Ямбол за заличаване на овцефермата.

Стадото се състои от близо 300 животни. Въпреки заповедите за унищожаването им и заличаване на фермата през 2018 г., Ана Петрова продължи да ги отглежда, а стадото бе бранено дори от доброволци. Продукцията тя продава на приятели. Фермерката предстои да се консултира с адвокатите си какво ще прави оттук нататък, но смята да търси възстановяване на нанесените й морални и материални щети.

През лятото на 2018 г. в района на Болярово бяха унищожени около 3 300 овце и кози, като превантивна мярка след откриването на огнища на чума по дребните преживни животни.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Станка Добрева 21.06.2020 19:03

Дано адвокатите и на Анна Петрова от Болярово да не я подведат, а да воюват за защитата и по- нататък и получи възмездие !


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!