Обратно към категорията

Фонд Култура разпределя 30 млн. лв. на конкурсен принцип

Добавено на: 22.03.2022 08:28
   

Тридесет милиона лева за подкрепа на културния сектор предстои да бъдат разпределени на конкурсен принцип от националния фонд "Култура" (НФК)  като част от мерките за преодоляване на негативните ефекти от кризата, породена от пандемията, съобщават от Министерството на културата.

От МК припомнят, че до 31 март се приемат становища по публикуваните за обществено обсъждане проекти на документи на извънредните програми на фонда. 

Предложения по проектите на документи могат да бъдат направени чрез форма в интернет сайта на Фонд Култура, където са публикувани и проектите на документи към различните програми. 

"Вярвам, че тези 30 милиона лева, разпределени по честен начин, наистина ще помогнат за развитието на културния сектор в България и в крайна сметка ще спомогнат за това повече български граждани от всички възрасти да имат достъп до качествена култура", коментира заместник-министърът на културата Юрий Вълковски. Той изразява надежда, че е възможно по-широк кръг хора да се включат в общественото обсъждане.

НФК планира да обяви новите конкурси на 6 април със срок за кандидатстване до 9 май 2022 г.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!