Обратно към категорията

ГДБОП спря достъпа до сайтове за пиратска музика

Добавено на: 05.04.2024 09:12
   

Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до 12 сайта при операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права, съобщиха от МВР. 

Операцията е осъществена от служители на дирекцията „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, в координация с Европол в рамките на ЕМПАКТ (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на  индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България). Установен е собственикът на сайтовете, които изградил и подържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура, съобщават още от МВР.

Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

През ноември 2023 г. Районна прокуратура - Пловдив обяви, че наблюдава досъдебно производство за предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя на това право. 

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!