Обратно към категорията

Главният прокурор е в Перник заради водната криза

Добавено на: 09.01.2020 13:27
   

Обиски и разпити се извършват в Перник и София заради водната криза в Перник. Ще има ли повдигнати обвинения, ще стане ясно до края на деня, каза главният прокурор Иван Гешев.

От думите му стана ясно, че всички разследвания за причините за това да се стигне до воден режим в града са обединени в едно и то се наблюдава от Специализираната прокуратура.
Това е първата поява на Иван Гешев на акция след встъпването му като главен прокурор.
Търсят се длъжностни лица от Пернишката областна управа, местното ВиК дружество и Министерството на околната среда и водите, допуснали да се стигне до водната криза в града.
По план, обясни обвинител номер едно, до утре трябва да бъдат разпитани над 30 лица.
Гешев не потвърди за задържани лица заради разследването, но по информация на кореспондента ни в Перник Елена Тамакярска за 24 часа е арестуван шефът на ВиК-Перник Иван Витанов.
Спецобвинението работи по различни линии, сред тях и източването на язовир "Студена" и ремонта на язовирната стена, каза Иван Гешев:
"Ние се занимаваме с аспекта на този проблем, касаещ наказателната отговорност. Прокуратурата предприема действия, след като е възникнал някакъв проблем и няма превантивна роля. Така че ние се занимаваме с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило, възможно е и да не е пълната отговорност за това, но не се занимаваме с други типове отговорност, като морална, политическа, административна и т.н. Защото, ако този, ако мога да направя коментар не в качеството си на главен прокурор, този проблем не е в резултат само като вследствие на някакви евентуално извършени престъпления, то е комплекс от фактори".
Иван Гешев каза още, че освен заради водната криза в Перник в Министерството на околната среда тече проверка и заради вноса на боклук, специално от Италия.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!