Обратно към категорията

Google Earth показва влиянието на човека върху природата с нов инструмент

Добавено на: 17.04.2021 09:23
Снимки: YouTube/Google
   

Потребителите на Google Earth вече могат да видят поразителния ефект от изменението на климата през последните четири десетилетия.

Новият инструмент на приложението, Timelapse, представя визуални доказателства за това как Земята се променя в резултат на човешкото поведение. Технологията взема статичните изображения от платформата и ги превръща в динамична 4D анимация, позволявайки на потребителите да видят с няколко клика отстъпващите ледници, масивния градски растеж и опустошителните горски пожари.

Timelapse компилира над 24 млн. сателитни снимки, направени в периода 1984-2020 година. За проекта от Google са работили с Landsat, най-продължителната програма за наблюдение на Земята в света, както и с програмата „Коперник“ на Европейския съюз. Участвали са и специалисти от лабораторията CREATE на университета „Карнеги Мелън“.

За да разгледат Timelapse в Google Earth, потребителите могат да въведат конкретна локация в търсачката. Така например може да се наблюдава настъпването на суша в Аралско море в Казахстан и заселването на пустинята в Дубай.

Източник: manager.bg


Маркери: видят, google, earth, timelapse

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!