Обратно към категорията

Гражданският съвет към ВСС в дискусия за закриването на спецмагистратурите

Добавено на: 25.02.2022 10:22
   

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) и Съветът за партньорство към ВСС дискутират предложението за закриването на спецпрокуратурите и спецсъдилищата. На заседанието присъстват членове на ВСС и представители на различни неправителствени организации, информира БТА.

Системата се опитва да работи въпреки всичко и се вземат необосновани решения, за които след време ще съжаляваме, каза Евгени Иванов, съпредседател на Гражданския съвет.

Ръководителят на спецапелативната прокуратура Ивайло Ангелов смята, че парламентът няма право да закрива съдилища. Това може да направи само пленумът на ВСС, посочи той. По думите му, за да може НС да закрие орган на съдебната власт, трябва да се направи промяна в Конституцията.

Това заседание е изключително важно и е провокирано от съществени проблеми от реформа в съдебната система, споделиха мнение участващи в дискусията. Те се обявиха за широк обществен дебат, анализ защо е нужно много бързо закриване на нещо, което функционира. Тези структури работят 10-12 години . Не е ясно какви ще са последиците за държавата, за обществото и за хората, които работят там, смятат участници в дискусията.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!