Обратно към категорията

Гълъб Донев: Предстои да одобрим изплащане на еднократна помощ за отопление в размер на 400 лева

Добавено на: 26.10.2022 11:46
   

Предстои ни да одобрим допълнителни 20 млн. лева по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за изплащане на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лева. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание. Донев не уточни какви ще бъдат критериите за получаването на помощта за отопление.

„В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното правителство проекти на закони. В тях са залегнали законодателни промени, свързани с второто плащане по националния План за възстановяване и устойчивост. В днешното заседание предстои работа по още три закона от този пакет: Закон за противодействия на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности; Закон за медиацията; Закон за обществените поръчки“, обяви премиерът преди началото на заседанието. 

„В дневния ред на днешното заседание са включени и десет законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските граждани“, посочи още той. 

Като едни от най-важните изменения служебният премиер отличи предлаганите промени в антикорупционното законодателство. 

„Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстването на малцина за сметка на цялото общество. Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства“, смята Донев. Той обяви, че в предложението за промени в този закон се забранява на изпълнителя да превъзлага дадена поръчка, като се предвижда и санкция за нарушаване на забраната. 

Служебният премиер коментира още, че в първите дни на новото 48-о Народно събрание са отправени голям брой депутатски въпроси към министрите от служебния кабинет. „Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на народните представители като законотворци“, каза Гълъб Донев. 

Служебният министър-председател поздрави и всички именици по повод днешния празник Димитровден. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!