Обратно към категорията

Гърция с по-строги наказания на пътя

   

Гърция с по-строги наказания на пътя

Гърция въвежда по-строги санкции за шофьорите от 1 юли 2019 г. Министерство на външните работи  обръща внимание на българските граждани, планиращи пътуване в страната, че новата уредба предвижда редица изменения относно наказанията за нарушения на правилата за движение по пътищата.
Според новите правила, затвор може да грози водачи на автомобили, шофиращи в нетревзво състояние или под влияние на наркотични вещества.
 
В съобщение на министерството се посочва, че разпоредбите, засягащи водачите на МПС, са визирани в чл. 290 А "Опасно шофиране". Санкции има и за онези, които шофират по национален или второстепенен път в насрещното платно, в пешеходни зони, на тротоар, или шофира технически неизправен или претоварен автомобил , или участва в гонки и причини риск за човек, се наказва с лишаване от свобода поне една година.
 
Ако в същите случаи бъде предизвикана опасност за чуждо имущество, наказанието е лишаване от свобода за срок до 3 години или глоба, а при причиняване на тежка телесна повреда или щета върху обществени съоръжения, наказанието е лишаване от свобода при строг режим до 10 години.
 
Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 години. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим.
 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!