Обратно към категорията

Хотелиери и ресторантьори искат помощ от държавата, ако ги затворят

Добавено на: 24.11.2020 09:32
   

Хотелиери и ресторантьори настояват държавата да подпомогне бизнеса им и работниците им, в случай на затваряне на заведенията им.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, от Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията са изпратили ново писмо до премиера. В него се казва: „разбираме нуждата от мерките, които налагат затварянето на нашия бизнес и на голяма част от държавата за срок от поне три седмици, въпреки че са пагубни за туризма...За да оцелеем ние, нашите семейства и служители обаче настояваме работниците ни и нашият бизнес да бъдат подкрепени от държавата, тъй като не само мазнинката ни изчезна за близо 9-те месеца от март насам, а и жизнените сили на туризма са на приключване“, пишат от хотелиерския и ресторантьорски бизнес. И добавят „подкрепяме всички противоепидемични мерки, които биха запазили живота на нашите близки, клиенти и служители. Но ако същите тези хора трябва да избират дали да умират от глад или от Ковид-19, тогава всички мерки се обезсмислят“.

Те настояват да се осигурят 80 на сто от заплатите на служителите им и разсрочване на задълженията към бюджета, мораториум върху кредите, компенсиране на оборота, разсрочване на такса "смет" и други.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!