Обратно към категорията

Имената на български ханове ще носят новите локомотиви на БДЖ

Добавено на: 12.02.2021 10:38
   

Крум, Омуртаг и Пресиян са новите три попълнения в състава на железниците. Имената на владетелите ще носят локомотиви от  последно поколение, доставени от водещ немски производител. Преди тях БДЖ се сдоби с други три машини - Аспарух, Тервел и Кардам. Новите локомотиви ще бъдат оцветени в синьо, бяло и зелено, съобщават от Нова. 

Новите локомотиви предлагат изключителен комфорт за машинистите, имат климатик, херметически затварящи се врати и са изцяло дигитализирани.

„Комфортът, който изпитва локомотивен машинист, когато управлява този локомотив, е на много високо ниво. Седалката на която седи, е с подлакътници и е изцяло въздушно управляема, омекотена, климатик в кабината, камера за видео наблюдение, система за сигурност. Ако локомотивен машинист загуби работоспособност, локомотивът веднага ще спре за 6 секунди”, разказва  Ангел Ангелов, зам.-началник локомотивно депо София по ремонти.

Очаква се до края на декември тази години новите локомотиви да бъдат 15. Всеки един от тях ще носи име на български владетел и ще бъде облицован с избрания дизайн.

За разлика от старите локомотиви, които развиват максимална скорост 130км/ч., новите могат да достигнат малко над 160км/ч.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!