Обратно към категорията

Интернет платформа ще връща имигрантите в България

Добавено на: 25.02.2020 13:56
   

“Bulgaria wants you” (България те иска) се нарича интернет платформата, която ще бъде насочена към напусналите България имигранти през последните 30 години. Неин автор е дружението „ДНК“ (Движение национална кауза). Партньори по частния проект са Министерствата на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Платформата ще съдържа визитка на региона, в който имигрантите биха искали да се върнат, визитка на работещи фирми там, с ангажиментите, които биха поели към своите служители, обяви за работа, както и “Life cost calculator” – „цената на живота“, тоест, евентуалните разходи за всички ежедневни нужди, за които се налага да се плаща в съответния град или регион, както и мотивиращи видеоматериали за места и успели личности.

В началото през месец април ще бъдат представени петте най-големи града у нас. Платформата ще бъде напълно завършена и работеща през юни. От края на март нейните автори ще започнат поредица срещи с българските имигранти в няколко градове в Англия, Германия, Испания, Франция. „Търсят се не само мозъци, но и силни ръце“, обявиха организаторите на кампанията от „Движение национална кауза“.

Поръчано от тях проучване по време на последните избори за Европейски парламент недвусмислено сочи, че 35% от имигрантите се колебаят или са решили твърдо да се завърнат в България, увери Андрей Арнаудов от „ДНК“.

Източник: dnews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!