Обратно към категорията

Избират новите ръководни органи на Националното сдружение на общините

Добавено на: 25.02.2020 09:53
   

Днес и утре в София ще се проведе 33-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

За участие във форума са регистрирани малко над 460 делегати – кметове и председатели на общински съвети от цялата страна. В първия работен ден ще бъдат изслушани отчетите за дейността на Управителния съвет на НСОРБ и на Контролния съвет на Сдружението и ще бъде приета Програмата за дейността през 2020 г. и ще бъде проведено тайно гласуване за кандидатурите на новите членове на ръководните органи, издигнати от проведените вече делегатски събрания.

Една от всеки 12 общини има място в състава на УС на НСОРБ, като квотите представят балансирано шестте региона за планиране. Кметовете от Югоизточния планов регион издигнаха отново кандидатурите на кмета на община Тунджа Георги Георгиев и кмета на Бургас Димитър Николов, както и на кмета на Карнобат Георги Димитров. За член на Контролния съвет на НСОРБ бе издигната кандидатурата на Галина Стоянова – кмет на община Казанлък.

Кои ще влязат в Управителния и Контролния съвети ще стане ясно утре.

Утре членовете на Общото събрание на НСОРБ ще имат възможност да обсъдят актуални въпроси с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, председателя на ресорната парламентарна комисия Ивелина Василева и изпълнителния директор на фонд ФЛАГ Надя Данкинова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!