Обратно към категорията

Изчезнал е хеликоптер, пръскащ горски масив

Добавено на: 22.09.2023 16:53
Снимки: Снимката е илюстративна
   

Хеликоптер, който е пръскал горски масиви в района на стопанствата в Сатовча и Гърмен, е изчезнал тази сутрин. Към момента няма потвърдена информация за инцидент с летателната машина. 

По информация на кмета на община Гърмен, Феим Иса, снощи екипът е приключил работа. Тази сутрин пилотът е излетял към базата в Пловдив около 07.40 часа, а останалата част от екипажа е тръгнала с микробус. По-късно колегите му съобщили, че нямат връзка с пилота, който е трябвало да кацне в района на Цалапица.

Сигнал за възможен инцидент е подаден в Спешния център в Гоце Делчев и в Благоевград. Екипи незабавно са тръгнали към района на Гърмен, но до момента  няма открит паднал хеликоптер.

От МВР и Главна дирекция "Гранична полиция" категорично отрекоха да има инцидент с тяхна летателна машина.

От Югозападното държавно предприятие потвърдиха, че по договор с частна компания в продължение на три дни хеликоптер е извършвал пръскания на горски масиви и е приключил работа вчера. След като е получена информация, че пилотът не се е прибрал, от предприятието също са подали сигнал.

"Наистина хеликоптер изпълняваше при нас поръчка да пръска против вредители. Днес не е пръскал, тъй като работата му приключи вчера. В 07.40 часа е излетял от Гърмен по пътя към Пловдив, след което е трябвало да се прибере във Варна. Доколкото знам, фирмата е варненска", посочи директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов.

Военнослужещи и вертолет "Кугар" от състава на ВВС участват в търсенето на пилот на частен хеликоптер, изчезнал край с. Гърмен, област Благоевград. Вертолетът "Кугар" е излетял в 14.01 ч. след искане, отправено от Главната дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", съобщават от военното министерство.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!