Обратно към категорията

Издаваме лична карта и днес

Добавено на: 31.12.2020 11:03
   

В последния ден на годината всички гишета за издаване на лични документи ще работят на пълно работно време - до 17:30 часа. Работното време на всички звена "Български документи за самоличност" на територията на цялата страна остава непроменено. Днес в София гражданите могат да подават заявления или да получат готовите си документи от 7:00 до 17:30 часа, а в останалите градове - от 8:30 до 17:30 часа. Това съобщи пресцентърът на МВР.

От вътрешното ведомство посочват, че през 2020 г. са издадени почти 2,5 милиона лични документа на български граждани. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата 2021 г.

В условията на пандемия бе взето решението за удължаване на документите за самоличност. Срокът на валидност на личните карти, който изтича до 31.01.2021 г., е удължен с шест месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Това не е пречка гражданите да подменят документите си преди изтичането на удължения срок.

От МВР отбелязват, че звената "Български документи за самоличност" в София са най-натоварени, но като цяло не се наблюдава напрежение и твърде голям наплив.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!