Обратно към категорията

Изслушват 9 министри в петъчния парламентарен контрол

Добавено на: 09.02.2024 06:59
   

9 министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол.

Премиерът акад. Николай Денков ще отговаря на два въпроса касаещи приетите условия на Австрия, за да може България да влезе в морски и въздушен Шенген, а именно: приемането обратно на наша територия всички регистрирали се и потърсили убежище емигранти тук и пристигнали на австрийска територия по собствено желание.

Денков ще трябва да обясни и процедурата по връщането на лица от Австрия и от други страни, за които България е отговорна по Дъблинския регламент и поставеното допълнително условие от Австрия за частичното приемане на България в безвизовата зона на ЕС.

Мария Габриел, заместник министър-председател и министър на външните работи ще отговори на три въпроса от “Възраждане”.

Земеделският министър Кирил Вътев ще отговаря за прилагането на подхода “Водено от общностите местно развитие” ЛИДЕР с многофондова финансиране от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 г.

Той ще обяснява и взетите мерки за преодоляване на последствията в горски територии след наводненията през юни 2023г. в общините Берковица и Монтана.

Вътев ще говори и за позицията на България по предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно растенията, получени чрез геномни техники, храните и фуражите, произведени от тях.

Останалите министри на парламентарния контрол ще са: Зарица Динкова, министър на туризма; Юлиян Попов, министър на околната среда и водите; Димитър Илиев, министър на младежта и спорта; Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството; Атанас Славов, министър на правосъдието и Христо Хинков, министър на здравеопазването.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!