Обратно към категорията

Извънреден коалиционен съвет за Северна Македония

Добавено на: 27.05.2022 07:33
   

Извънреден коалиционен съвет ще събере тази вечер партньорите в управлението. Срещата е по искане на премиера Кирил Петков, съобщава БНР.

Основната тема на Коалиционния съвет са отношенията със Северна Македония. 

Очаква се премиерът Кирил Петков да обясни на партньорите си защо поиска от президента да свика Консултатитивен съвет по националната сигурност и да представи постигнатото дотук в диалога със Скопие. 

Анонс за свикване на Коалиционната среща даде самият Петков още по време на визитата си в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май. Тогава той посочи защо ще настоява за президента за срещата с всички парламентарно представени сили и службите:

"Формат коалиционен съвет е много важен. И аз това ще попитам от моя гледна точка и ние ще говорим с коалиционните партньори, но на нас ни трябва по широк консенсус  и затова трябва и опозицията да бъде информирана, знаеща".

Вчера от ИТН обаче препотвърдиха категоричната си позиция - никакво отстъпление от позицията на България.

Станислав Балабанов:

"Просто ще ги изслушаме за какво въобще се събират при положение, че тази позиция е ясна - и на консултативен съвет при президента, и в рамкова позиция на България и с декларация още от 44-ото народно събрание, така че може би и аз ще се запозная с нещо ново, което незнам. Аз ще бъда представител от външно министерство, така че отиваме да видим какво ще кажат. Нашата позиция е ясна".

Очаква се да бъдат обсъдени и  исканията на ДБ и БСП за представяне на управленска програма на кабинета с ясно разписани мерки и срокове за изпълнението им.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!