Обратно към категорията

Кабинетът готви програма за справяне с домашното насилие

Добавено на: 07.02.2024 11:58
   

Премиерът Николай Денков обяви решение на правителството да се попълни съставът на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие. Това, по думите на премиера, е важна стъпка в усилията да се подкрепи всеки, който е застрашен. Кабинетът подготвя националната програма за справяне с домашното насилие. До момента са в ход 7 проекта към правосъдното министерство. Кризисните центрове за защита са увеличени от 29 на 31. 

Премиерът припомни за осигурената безплатна правна помощ на пострадалите

"Едно огромно облекчение за хората, които в най-трудните моменти имат нужда от професионална подкрепа и не могат да си позволят да платят на адвокати".

Вече действа и новият сектор към МВР "Противодействие на домашното насилие". Работи и мобилното приложение "Помогни ми", заяви премиерът:

"От всяка точка на България нуждаещите се могат да открият всички координати на институциите в близост до тях, които са ангажирани с подкрепата и защитата на пострадалите. С днешното решение на Министерския съвет попълваме състава на органа, който ще гарантира изпълнението на държавната политика за защита от домашно насилие".

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!