Обратно към категорията

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца отново ще работи

Добавено на: 12.05.2020 12:49
   

Около 100 двойки са получили безплатна консултация в първия Национален кабинет по репродуктивно здраве след неговото откриване през октомври 2019 година във Враца. 

След въвеждането на извънредното положение на 13 март кабинетът спря работа и в момента се подготвя отново да отвори врати за семейства с репродуктивни проблеми от Северозападна България. За целта се чака разрешение от кмета на Враца Калин Каменов.
"Вече смело можем да кажем, че има бременни дами, очакващи първите си рожби, благодарение на активната работа с тези хора, на активната работа на самите лекари в клиниките", каза Здравка Гергова, координатор на Фондация "Искам бебе" за Северозападна България. 

Прегледите и консултациите в кабинета са напълно безплатни. Провеждат ги специалисти от София и Плевен. Желание да помагат са заявили и лекари от Пловдив.

"Това е хубавото, че в Северозападна България все повече хора разбират необходимостта от това да са активни граждани и да усещат удовлетвореността от това, че си помогнал и че си дал тласък на появяването на един нов живот", допълни Гергова.

Предстои да отвори врати кабинет за безплатни консултации за хора с репродуктивни проблеми и в Перник.

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!