Обратно към категорията

Камери на реверите на полицаите ще извършват видеонаблюдение по време на проверките

Добавено на: 09.01.2021 09:28
   

Полицаи с камери на ревера ще заснемат всеки свой контакт с нарушител или просто проверяван гражданин. Целта на устройствата е от една страна да пазят полицаите от агресия, а от друга - гражданите от искане на подкуп.

Камерите всъщност са две - едната е на ревера на полицая, а другата в патрулния автомобил. Записва се цялата работна смяна на патрула, а самият запис се пази поне месец. Освен че пазят и граждани, и полицаи, очаква се камерите да имат и дисциплиниращ ефект за повишаване на безопасността на пътя.

И така за цялата 12-часова смяна. Камерата в патрулния автомобил записва всичко случващо се пред него. На ревера на полицая има още една - т. нар. бодикамера. "И двете камери записват и звук, и картина, като персоналната камера записва само в момента на проверката", обясни главен инспектор Дарин Димитров - началник сектор в ГДНП.

На автомобилите, а и на камерите на реверите на полицаите, има предупреждение, че се извършва постоянно видеонаблюдение и аудиозапис.

Камерите са снабдени с джипиес, който дава информация къде точно се намира патрула.Главен инспектор Дарин Димитров разкри: "Имат паник бутон, който служителите могат да използват и да повикат подкрепление. Също така камерите могат да бъдат наблюдавани онлайн от дежурните центрове в реално време и ако се наложи да се изпращат подкрепления на патрулите, дори и те да не са го поискали, може да бъде изпратено такова".

Картината от камерите се събира в края на работния ден.

Още в края на миналото лято са купени над 800 камери за охранителна полиция. Средствата са от Гаранционния фонд. Предстои близо 300 камери да бъдат разпределени по областните дирекции в страната.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!