Обратно към категорията

Кандидатът за народен представител Нина Терзиева: Ситуацията налага бърз преход към нови икономически модели

Добавено на: 25.03.2021 10:33
   

Повишаване на доходите на хората – пенсии, работни заплати и социални плащания е един от приоритетите в програмата на кандидата за народен представител от област Ямбол Нина Терзиева.  

„Разбира се, че работещият бизнес създава предпоставките за повишаване на доходите на хората. Но държавата, с всичките си структури и права, които сме й дали, трябва да създаде условията за стабилизиране и развитие на бизнеса. Още повече, че сегашната ситуация налага бърз преход към нов вид икономически модели – дистанционна работа, зелен преход, иновации, все по-дигитално общество“, коментира Терзиева на въпроса как един депутат може да повлияе на развитието на икономиката.

„На този фон електронното управление не функционира, няма достъп до евтин финансов ресурс за малките и средни предприятия, защита за българското производство, достъп до чужди пазари,… Много нерешени въпроси и много очаквания в същото време.

Държавата е другият голям работодател, както и тя формулира и провежда социалната политика, свързана с доходите на пенсионерите и на най-уязвимите членове на нашето общество.

Основната причина хората да напускат родните си места, държавата си, семействата си е тази – да търсят работа със справедливо заплащане. И за съжаление, този процес продължава.

Очевидно е, че моделът в момента не работи, трябва да се промени в различни посоки – и като условия за подпомагане на бизнеса и като грижа за хората.

Аз съм убедена, че при създадени нормални условия за извършване на бизнес, качествените работни места ще бъдат средството, с което всеки предприемач ще си гарантира развитието. А условията се създават с конкретните нормативни документи и контрола по прилагането им“, заяви Нина Терзиева.

Нина Терзиева очаква подкрепа като кандидат за народен представител с № 4 и преференция 104 в избирателната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!