Обратно към категорията

КАТ: Превишената скорост е най-честото нарушение при водачите на камиони и автобуси

Добавено на: 17.02.2022 11:27
   

По време на акция на Пътна полиция в периода от 7 до 13 февруари са проверени са 9 539 товарни автомобила, съобщи инспектор Атанас Драгов от Пътна полиция.

От тях 7 705 тежкотоварни автомобила са с българска регистрация, 1 834 с чужда регистрация.

Констатирани са 2 070 нарушения на пътя. Най-много товарни автомобили са проверени в Сливен, Ямбол и Кърджали. Най-много нарушения са установени в Ямбол, Велико Търново и Стара Загора, каза инспектор Драгов.

По думите му по време на акцията са проверени 1 341 автобуса. От тях 1 116 с българска регистрация и 116 с чужда регистрация. Установени са 117 нарушения.

Най-честите при автобусите е превишената скорост – 42 броя нарушения, неизползване на обезопасителни колани - 26, техническа неизправност – 21, нередовни документи – 27 броя. При тежкотоварните най-много нарушения за превишена скорост - 5 188, претоварване над 2.5 тона – 13 случая, нередовни документи над 100 случая и техническа неизправност, обясни още той. 

Според инспектор Драгов няма данни за фрапиращи случаи. 

Установени са водачи употребили алкохол - 9 случая при товарните, 3 случая при автобусите за водачи, употребили алкохол. При един от случаите на шофьор на автобус са взети мерки на време и водачът не е допуснат да управлява и да извършва превод на пътници, отбеляза инспектор Драгов. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!