Обратно към категорията

КЕВР утвърди цената на природния газ за юни

Добавено на: 10.06.2022 13:53
   

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ утвърди цената на природния газ за юни месец в размер на 141,36 ЛВ./MWh. Цената е с 13% по-ниска в сравнение с тази за месец май и е под цената за април, съобщават от дружеството.   
Цената влиза в сила със задна дата от 1 юни 2022 г. и не включва цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Цената от 141,36 лв./MWH  е по-ниска, което доказва, че осигурените доставки на втечнен газ са реална алтернатива на едностранно прекратения от „Газпром“ договор, категорични са от дружеството. За българските битови потребители, индустриалните клиенти, както и на топлофикациите са осигурени всички необходими количества природен газ, уверяват от регулатора. Те получават максимално добри цени, независимо от световната енергийна криза с екстремно високи цени.  

През следващите месеци основното предизвикателство е да бъдат осигурени дългосрочни договори за алтернативни доставки. За постигане на сигурност на доставките и стабилност на цените, КЕВР препоръчва да се сключат договори с поне три алтернативни доставчика с различни методи на формиране на цената.    

Решението на КЕВР за утвърждаване на цена на природния газ, считано от 01.06.2022 г., ще бъде публикувано на интернет страницата на регулатора. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!