Обратно към категорията

КНСБ и КТ "Подкрепа" започват подписка за ефективни стачни действия в „Български пощи“

Добавено на: 26.01.2023 13:27
   

Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация "Съобщения" към КТ "Подкрепа" започват днес подписка в цялата страна на работниците и служителите в "Български пощи" ЕАД. Чрез нея работниците и служителите дават съгласие за провеждане на безсрочни ефективни стачни действия със следните искания:

  • Увеличение на заплатите на работещите в "Български пощи" ЕАД с 25% считано от 01.01.2023 г.
  • Увеличение на стойността на ваучерите за храна на работещите в "Български пощи" ЕАД от 60 лв. на 100 лв. считано от 01.01.2023г.
  • Подобряване на условията на труд в "Български пощи" ЕАД и материално техническата база, в т. ч. осигуряване на климатици, съвременна компютърна и офис техника и оборудване, подобряване на санитарно-битови условия.

Процедурата за провеждане на ефективни стачни действия започна на 20 януари. Месец преди това бяха обявени символични действия с носене на ленти "Аз протестирам". Стачката ще доведе до преустановяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги.

Възнагражденията на работниците и служителите в "Български пощи" към момента са между 712 и 849 лв. и то след актуализация през юни 2022 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!