Обратно към категорията

Комисията по отбрана в НС одобри законопроект за военната помощ за Украйна

Добавено на: 13.12.2022 11:45
   

Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроект за ратифициране на Споразумението между министерствата на отбраната на България и на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.

"За" гласуваха 13 депутати, двама - "против", а един - "въздържал се", предаде БТА.

В петък на първо четене в зала народните представители подкрепиха законопроекта, като „за“ гласуваха 130 депутати, а „против“ - 36. Също в петък мнозинството депутати гласуваха „за“ проект на решение за оказване на военна и военнотехническа подкрепа на Украйна.

„Надявам се това да бъде един първи етап и да има последваща помощ, която България да окаже на Украйна“, каза пред журналисти председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС). Основната част от военната помощ, която страната ни ще изпрати, е за защита на населението и на обектите от въздушни атаки, обясни Гаджев. „Помощта, която се отпуска, по никакъв начин не застрашава възможностите на Българската армия да изпълнява своите конституционни задължения или да намалява способностите ѝ“, заяви Гаджев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!