Обратно към категорията

Компаниите масово няма да раздават бонуси за Коледа, готвят тематичен подарък за служителите си

Добавено на: 18.11.2022 07:19
   

Компании в България планират да зарадват служителите си с тематичен подарък за Коледа, минимален процент от тях са отделили бюджет за коледен бонус. Това показват наблюденията на Adecco България сред над 100 български и международни компании от секторите IT, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство.

Компаниите, които са предвидили паричен коледен бонус, са много малко. Той ще е в размер до 1/3 от трудовото възнаграждение на съответния служител.  

Масова практика сред родните работодатели тази година ще бъде поднасянето на празничен подарък или ваучер за стоки и услуги на еднаква стойност за всички служители. Паричната равностойност на тези подаръци варира според икономическия сектор. Компаниите от IT индустрията отделят най-големи бюджети.

За първи път от началото на пандемията обаче се наблюдава завръщане към традицията за корпоративни коледни партита и събития, които през последните две години бяха виртуални или въобще липсваха.

Ускорилата се инфлация през последната година вероятно ще накара компаниите да преразгледат и актуализират своите политики за парични и нематериални бонуси, които планират за 2023 г. 

Източник: bgonair.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!