Обратно към категорията

Край на мащабното търсене на 12-годишния Александър от доброволци

Добавено на: 17.11.2022 07:58
   

Рано сутринта днес стана ясно, че се прекратява търсенето на 12-годишния Александър Цветков, който страда от аутизъм и изчезна преди седмица. Това беше обявено от отговорно лице в кратко включване от Перник на Българската национална телевизия.

Изтъкнатата причина е, че няма никакви нови следи къде е Сашко и съответно имало опасност заради влошаването на времето "да търсим други хора".

Според бащата Александър Цветанов синът му е отвлечен. "Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки детето, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля", каза бащата пред Нова телевизия.

„Касае се за отвличане. Това дете, след като няма храна и вода, температурите навън са ниски, трудно би оцеляло“, каза в ефира на Нова телевизия бившият директор на отдел „Издирване“ в МВР Красимир Занев. Той смята, че трябва по-обстойно да се провери семейството. Той постави под съмнение твърдението на бащата, че докато е говорил по телефона, детето е изчезнало. „Няма как да изчезне за толкова кратко време и да няма следа“, смята Занев.

„Трябва да се провери дом по дом, къща по къща. Да се види дали няма някой съмнителен, дали няма педофил“, каза експертът. И добави: „Може да се използват и ловните дружинки. Да се види дали детето не се е подхлъзнало, не е паднало някъде“.

Съмнението, че детето е отвлечено, надделява и у доброволците, които търсят Сашко. Те подозират, че получават и грешни сигнали от бащата. "Всички имат подозрения. Версиите са много - че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели доброволецът Румен Стефанов.

Майката на Сашко - Радостина Цветанова, трябва да се яви на разпит пред отговорните власти, засега в качеството на свидетел. Обяснения пред разследващите е давал и бащата - в качеството му на свидетел.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!