Обратно към категорията

Къщите за гости също страдат от противоепидемичните мерки

Добавено на: 09.12.2020 08:47
Снимки: Pixabay.com
   

„Калофер беше празен за първи път от много години. Това е първата година, в която нямах никакви студенти. Градът не беше огласян от веселби. Много пусто“, разказа пред БНР Вероника Кънева от Асоциацията на къщите за гости в България.

Единични са били случаите на наети къщи за гости за студентския празник, посочи тя. 

Не знам защо някои бизнеси се насочват срещу къщите за гости. Ние няма как да вземем клиентите на заведенията – те търсят друг тип празнуване“, коментира Вероника Кънева, според която къщите за гости винаги са настанявали студенти за празника им.

Положението в страната се отразява на всички бизнеси, категорична е Кънева. Тя даде пример с ограничения да се кандидатства за подпомагащи мерки при обороти под 30 хиляди лева и определи това като дискриминация на малкия бизнес.

„Благодарение на два месеца през лятото се стабилизирахме, всеки има някакви задължения“, допълни собственичката на къща за гости. Кънева поясни още, че са закупили и озонови лампи за дезинфекция.

Всичките ни резервации за декември, който беше най-силен, отпаднаха. Единственото, което ни остана, е една резервация за Нова година. Докато самата епидемия не намалее и хората не се успокоят, не виждам как ще имаме хора“, разказа Вероника Кънева в предаването „Преди всички“. 

Нова година е търсен празник, но два дни не могат да възстановят загубите и да гарантират оцеляването, обобщи тя.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!