Обратно към категорията

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров: Няма решение, очакваме отговор следващите седмици

Добавено на: 19.09.2022 16:22
   

Няма решение. Очакваме да видим какво ще отговори служебният кабинет следващите седмици. Това каза пред журналисти лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща със служебния премиер Гълъб Донев. Днес КНСБ започна своята национална протестна кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!". Очаква се акции да има в продължение на месец в отделните региони, предприятия и институции в страната.

Димитров каза, че са споменали ръстовете на заплатите, които искат, допълнителните средства за енергийно бедните и дефиницията на енергийна бедност. Неговият отговор беше, че ще говори с финансовия министър, ще търсят възможности, но нямаме обещания, допълни лидерът на синдиката. Относно двете искания на КНСБ за Зелената сделка Димитров каза, че са получили „утвърдително отношение“.

Със сигурност ще имаме и други акции, секторни, регионални изяви и изяви в отделни предприятия – там, където има най-тежки проблеми по отношение на доходите, заяви Димитров. Като ключов въпрос той определи доходите и работните места, които могат да бъдат застрашени вследствие евентуалното нерешаване на проблема с изискванията към България по Зелената сделка и проблема с газа. Газовите компенсации беше другата тема, която коментирахме, както и това, че някои предприятия дори и на 250 лева за мегаватчас газ също няма да могат да издържат и най-вероятно ще започнат да освобождават работници, отбеляза Димитров. Той подчерта, че предстои да се види какви отговори ще бъдат получени от финансовия министър и премиера по отношение на възможността за газови компенсации.

Тръгваме на протест и то много силен протест, защото нещата не се решават, заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Според нея всеки, който дойде на власт, много ясно трябва да се съобрази с това, което предлагат конфедерацията и основните ѝ членове. Чакайте ни на жълтите павета съвсем скоро, каза Такева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!