Обратно към категорията

Локализираха пожара в Казанлък. Борбата с огнената стихия продължава

Добавено на: 18.08.2022 13:09
   

Локализиран е пожарът до военния полигон край Казанлък. Днес военните продължават да гасят огъня. На място са 114 военни с осем машини, оказват съдействие на служителите на пожарната. Взети са всички мерки и няма опасност пожарът да се приближи до складове с боеприпаси.

По-рано два хеликоптера Ми-17 с екипажи от 24-а авиобаза Крумово участваха в гасенето на пожара между 07.30 и 10.30 ч. тази сутрин. След като пожарът е овладян и не е необходимо повече гасене от въздуха, машините се завърнаха в района на авиобазата. Военните остават в готовност да реагират при необходимост.

Припомняме, вчера следобед от 15.00 до 23.00 ч в борбата за овладяване на огъня участваха 313 военни от 61-ва бригада. Хеликоптер Ми-17 извърши 20 водохвърляния от въздуха в района на пожара между 17.00 и 20.00 ч.

Борбата с огнената стихия продължава. Причината е обезвреждане на необезопасени боеприпаси. Според областния управител на Стара Загора тази дейност не е забранена от закона, но трябва да се извършва под много строг контрол. Към момента няма опасност за хората и населените места в района.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!