Обратно към категорията

В Ловеч се финансират проекти за развитие на културното наследство на града

Добавено на: 29.04.2020 10:37
   

Общинският фонд „Култура“ в Ловеч ще финансира пет проекта тази година, които са изпълнили изискването да са насочени към  опазване и популяризиране на културното наследство в града, професионалното изкуство и знанията за изкуството.

Одобрените за финансиране проекти са „20 години Фолклорна формация „ЕЛИТ“ твори и учи младите“ на НЧ „Зорница 2010-Нено Щрегарски“, „Национален конкурс за млади поп-изпълнители „Звезди над България“ на инициативен комитет , „Нека ти разкажа приказка за хигиената“ на Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“, „Кучето с цвят на небе“ на Драматичен театър – Ловеч и Отпечатване на книгата „Градоустройството на Ловеч“ на арх. Петко Еврев.

Фондът подпомага развитието на културата в Община Ловеч като набира, управлява и разходва средства за провеждане на националната и общинската политика в областта на културата на базата на предварително дефинирани приоритетни области в рамките на една календарна година.

За получаване на средства от Фонда могат да кандидатстват културни институти,  читалища,  образователни институции; творчески съюзи, както и граждани и групи с индивидуални творчески проекти. Средствата от Общински фонд „Култура” се предоставят при класиран проект въз основа на сключен договор, като размерът на финансовото подпомагане за проект е не повече от 80 % от общата  стойност на проекта.

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!