Обратно към категорията

Майката, хвърлила новороденото си дете в река Арда, получи условна присъда от 16 месеца

Добавено на: 19.12.2019 14:06
   

16 месеца условно присъди състав на Районния съд в Кърджали на 28-годишната Джеврие Христова, за това, че на 18 декември 2018 година тя е хвърлила новороденото си бебе във водите на река Арда, в района на Водното огледало в Кърджали и по този начин е причинила смъртта му.  

По време на заседанието стана ясно, че подсъдимата е направила пълни самопризнания, които съвпадат със събраните по делото доказателства, и съжалява за извършеното от нея престъпление. Прокурорът поиска за Джеврие лишаване от свобода за три години условно с 5 години изпитателен срок.

Адвокатът на подсъдимата Антоанета Юрукова пледира за по-лека условна присъда от една година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, позовавайки се на съдебната психологично-психична експертиза, според която преди и по време на извършването на деянието Джеврие е била  в състояние на силно нервно, психологическо и психично разстройство, породено от страх и стрес, че е забременяла не от съпруга си, който в момента е в затвора. Освен това подсъдимата съжалява и напълно се разкайва за извършеното от нея престъпление, допълни адвокат Юрукова.

Ще припомним, че сигналът за престъплението е получен в полицията в Кърджали на 18 декември 2018 година от медици в Кърджали, при които Джеврие е потърсила помощ след раждане. Това е било 7-то раждане на младата жена, която има 5 деца. Тогава съдът постанови мярка „подписка”. Служителите от "Социално подпомагане" в Кърджали работели от 2 години с 27-годишната майка. Две от децата й били предоставени за отглеждане на приемно семейство, а другите три били при нея, като за тях тя получавала помощ от родителите на мъжа й.
dNews


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!