Обратно към категорията

Майки от "Системата ни убива" сигнализират за забавени социални оценки по Закона за личната помощ

Добавено на: 03.10.2019 15:12
   

За забавени социални оценки по Закона за личната помощ сигнализират майките от движението "Системата ни убива". Оценката е забавена включително на едно от най-известните лица от движението Вера Иванова.

В отворено писмо до медиите майките настояват за дисциплинарни наказания, спрямо чиновниците и всички социални служители неглижирали работата си.

Нели Димитрова - една от майките от инициативата "Системата ни убива", алармира пред "Хоризонт" за ситуацията, създадена със забавянето на оценките, които се правят от Дирекция "Социално подпомагане" в Красно село.

"Сигналът се отнася за сина на Вера Иванова, след което ние получихме и други сигнали, че по същия начин се процедира. Които са подали август месец, до ден днешен никой не им се е обадил. Едната жена, която ни се обади, каза, че е звъняла все пак така упорито и са ѝ казали - след една-две седмици. Това значи и ноември да не я включат в помощта. Забавянето те лишава от средства месец, два или три".

Димитрова обясни, че снощи Вера Иванова получила обаждане от социалните, че ще посетят тази вечер семейството, но тя отказала:

"Настояваме министър Петков да направи оценката на Вера Иванова, тъй като те никога не са виждали сина ѝ, както и моя, както и много други. Но министър Петков е виждал сина на Вера".
Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!