Обратно към категорията

Медицинските сестри излизат на протест

Добавено на: 11.09.2019 09:04
   

Медицинските сестри от цялата страна излизат на протест днес. В 15:00 часа те ще „окупират“ сградата на Народното събрание. Това е шестият протест от началото на март, а редом със сестрите в него ще се включат лаборанти, рехабилитатори и фелдшери от цялата страна настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Своята подкрепа са заявили полицаи, артисти, фармацевти.

„Протестът ще е, за промяна в законодателството, за достойно заплащане на труда ни, както и за алармиране на обществеността за безобразията,  който се извършват в болниците, в следствие на сега действащата здравеопазна система в България!“, съобщиха организаторите.

В своя декларация Синдикалната федерация на служителите в МВР заяви, че ниското заплащане за нощен труд на медицинските специалисти, полицаите и пожарникарите е унизително и затова служителите в сектор „Сигурност“ подкрепят протеста. На свой ред фармацевтите настояват за финансово подпомагане от страна на държавата на аптеките в отдалечени и обезлюдени региони на страната, за да отговорят на новите изисквания


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!