Обратно към категорията

Министерският съвет прие Националния оперативен план за справяне с пандемията

Добавено на: 15.07.2022 13:02
   

Физическа дистанция, носене на защитна маски, лична хигиена, проветряване и дезинфекция, мерки на работното място, временна забрана за влизането на територията на Република България са противоепидемичните мерки, които ще влизат в сила в зависимост от разпространението на Covid-19 у нас.

Министерският съвет прие Националния оперативен план за справяне с пандемията, съгласно който са определени пет етапа, като за всеки са разписани противоепидемични мерки в зависимост от заболеваемостта.

При първите 2 етапа лечебните заведения са в нормален режим на работа и в готовност за прием на пациенти.

При третият и четвъртият етап пациенти ще се приемат във всички болници за активно лечение, със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция.

Петият етап е фазата на възстановяване и лечебните заведения постепенно ще намаляват разкритите допълнителни легла и ще възстановяват наличната си структура и организация на работа. Етапите и мерките се определят въз основа на ясен математически модел, отчитащ 14-дневната заболяемост по региони, процент заетост на неинтензивни и интензивни болнични легла.

Източник: БНР


Маркери: мерки

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!