Обратно към категорията

Министър Меджидиев: В момента не се налага грипна ваканция в национален мащаб

Добавено на: 11.01.2023 13:27
   

Не се налага в национален мащаб грипна ваканция, здравните власти се справят със ситуацията, каза на брифинг в Министерския съвет служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев. 

Пикът на грипа се очаква да бъде след 10-15 дни, затова ще се вземат мерки в съответните области, а не в национален мащаб. В Бургаска област е по-натоварена ситуацията с грипа, затова там ще има  краткосрочна ваканция за децата, посочи министърът. Такова е било мнението и на местните власти, допълни той.

Меджидиев добави, че не става въпрос за предходната ковид ситуация, а за обикновена грипна вълна, която трябва да си припомним, че преди всяка година имаше. Не се налагат специални мерки, посочи министърът и призова всички да избягват места, където се струпват много хора, както и посещенията в молове и кина. Използването на маски е пожелателно. Никакви специални мерки не се налага да бъдат вземани, каза министърът.

Неговият колета - служебният министър на образованието Сашо Пенов, заяви, че във връзка със заповедта на регионалния здравен инспектор на Бургас, в която се преустановяват учебните занятия в присъствена форма на територията на тази област в периода 12.01 - 17.01 включително, министърът на образованието има компетентността да прецени и да издаде заповед как да се процедира по-нататък.

Пенов каза, че след края на днешното заседание на Министерския съвет ще издаде заповед тези четири дни да се обявяват за неучебни без обучение в електронна среда. Четири дни няма да повлияят сериозно върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. Ако се усложни обстановката в област Бургас и се наложи второ прекъсване на учебния процес, тогава вече ще обсъдим възможността за обучение в електронна среда, допълни Сашо Пенов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!